Home Featured Sculpture Composing a Modern Style within the Confines of an Old Pigalle Flat

Composing a Modern Style within the Confines of an Old Pigalle Flat

76
0


HOCH, a design and architecture studio based in Paris and Aix-en-Provence, have recently completed the renovation of a flat in Pigalle. Their clients, a young couple, wanted to compose a new contemporary style within the existing constraints of the apartment’s curved walls, ceilings and floors, structural partitions, plumbing, and electrical systems.

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

After demolishing all non-essential structures, they were left with a large and bright room, an open kitchen, and dining area, as well as a sleeping area and bedroom separated by steel and glass.

https://design-milk.com/

The living room’s original hardwood floor was restored as well as the ceiling plaster moldings. The unique black and gold kitchen frames the entrance area, while a blue passage brings together the floors, walls, ceilings, cupboards, doors, and shelves.

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

A red painted wall in the bedroom with a series of mirrors gives the impression of a headboard for the bed, while in the bathroom, the floor is treated with light gray waxed concrete and the shower with a similar khaki tinted concrete.

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

https://design-milk.com/

Photos by Yohann Fontaine.



Source link